Linguaprompt Kft.
1073 Budapest, Erzsébet körút 23.info@linguaprompt.com
Tel.: +36 1 786 6286 Fax: +36 1 269 4780

   
hun ENG GER

 
Főoldal >> Fordítás magánszemélyeknek

Fordítás magánszemélyeknek

Magánszemélyként is sok olyan helyzet adódhat az életben, amikor professzionális fordításra lehet szüksége. Ilyen a hivatalos iratok, bírósági iratok, esetleg saját alkotás (pl. szakdolgozat) fordítása, de magánvállalkozással vagy hobbival (vagy pl. idegenbe szakadt, távoli rokonok felkeresésével, családfakutatással, gyermek külföldi tanulmányútjával), külföldön történt balesethez vagy betegséghez fűződő biztosítás intézéséhez szükséges iratok fordíttatásával stb. kapcsolatban is felmerülhet az igény professzionális fordítási szolgáltatásra.

Ha a Linguapromptot választja, az számos előnnyel jár az Ön számára.

Miért válasszon fordítóirodát?

A Linguaprompt "mindig ráér", mert számos fordítóval dolgoztat. A Linguaprompt gyors, mert akár több fordítóval is tud egyszerre dolgozni ugyanazon a munkán. Irodánk "minden nyelven beszél": több mint 40 nyelvre fordít. A Linguaprompt "több szakterülethez is ért", mert különböző szakterületek szakértőivel fordíttatunk.

A Linguaprompt olyan speciális feladatokat is el tud látni, mint pl. a kiadványszerkesztés, vagy akár a nyomdai előkészítés és a nyomtatás. A Linguaprompt olyan minőségi ellenőrzést végez minden fordításon, amelyekről sokan még csak nem is hallottak. A Linguaprompt lektorálást is vállal. A Linguaprompt olyan technológiákat használ, amelyek Önnek spórolnak munkát (bővebben lásd: pl. Weboldalak fordítása és Kiadványok fordítása című részek).

Lehet, hogy a fordítóiroda az olcsóbb?

Mi a Linguapromptnál arra törekszünk, hogy az általunk nyújtott professzionális fordítási szolgáltatások elérhetőek legyenek magánszemélyek számára is. Ezért árainkat a lehető legalacsonyabban tartjuk, és több különböző kedvezményt is nyújtunk.

A fordítandó szövegben található ismétlődéseket például kedvezményes áron számoljuk el, illetve ha máskor is minket választ, akkor a korábban már lefordított részeket nem kell ismét kifizetnie. Ha a fordítandó anyag csak PDF-formátumban áll rendelkezésére, amely nem szerkeszthető, akkor annak szerkeszthetővé alakításáért sem kérünk felárat.

Biztosan járt már Ön is úgy, hogy ami elsőre nagyon olcsónak tűnt, az később nagyon drágának bizonyult. A Linguapromptnál már a fordítás megkezdése előtt pontos árajánlatot adunk, ahhoz tartjuk is magunkat, nincsenek rejtett költségek.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy az általunk végzett fordításokért garanciát vállalunk.

Hiteles fordítások

Számos magyar hatóság és intézmény megköveteli hiteles fordítás benyújtását különböző eljárásokhoz (pl. diploma honosítása, anyakönyvi ügyek, jogosítvány honosítása stb.), ugyanakkor külföldi szervezetek is megkövetelhetik a Magyarországon kiállított dokumentumok hiteles fordítását (pl. külföldi munkavállalás esetében a bizonyítványok fordítását).

Nagyon fontos tudni, hogy magyar nyelvre a jelenleg hatályos jogszabályok szerint hiteles fordítást csakis az OFFI (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) végezhet. Kivételt képeznek azonban ez alól a cégeljárással kapcsolatos dokumentumok (társasági szerződés, taggyűlési jegyzőkönyv, aláírási címpéldány, cégkivonat stb.), ezek hiteles fordítását ugyanis a hatályos jogszabályok értelmében a Linguaprompt Kft. is elvégezheti.

Ha magyarról szeretne idegen nyelvre fordíttatni, akkor egyszerűbb a helyzet. A külföldi hatóságok általában hitelesként fogadják el a megfelelő jogosítvánnyal rendelkező személy vagy cég (például a Linguaprompt Kft.) által kiállított, záradékkal ellátott fordítást is. Ilyenkor a magyar eredeti mögé csatoljuk az általunk elkészített fordítást és az általunk kiállított záradékot. Csak a saját fordításaink záradékolását vállaljuk.

Ilyen esetben az a legfontosabb, hogy előre tájékozódjon: érdeklődje meg a külföldön illetékes hatóságnál, hogy elfogadják-e, ha fordítóirodai tanúsítvánnyal ellátott fordítást ad be.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) >>


     
     
     

Háttéranyagaink

Linguaprompt Kft. 1073 Budapest, Erzsébet körút 23. | info@linguaprompt.com | Tel.: +36 1 786 6286 | Fax: +36 1 269 4780